Σαλάτα με Μαυρομάτικα Φενεού, Σέσκουλα και 10’ Καστανό Ρύζι

13 Μαρτίου 2015
Google+ Twitter Facebook

Υλικα:

  • 240 g φασόλια ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΕΝΕΟΥ
  • 120 g ρύζι AGRINO 10’ ΚΑΣΤΑΝΟ
  • 2 τμχ κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ Kg σέσκουλα
  • ½ τμχ πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • Λίγα μυρώνια ψιλοκομμένα
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγο άνηθο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 τμχ λεμόνι (τον χυμό)
  • 20 g μέλι
  • Αλάτι – πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Βράζουμε 240 g φασόλια ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΕΝΕΟΥ για 5-10λεπτά και τα αφήνουμε στο ζεστό νερό για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε.Τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.

Βράζουμε για 10 λεπτά το ρύζι AGRINO 10΄ ΚΑΣΤΑΝΟ σύμφωνα με τον τρόπο παρασκευής, το κρυώνουμε και το ανακατεύουμε με τα φασόλια σε ένα μπολ.

Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα σοτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το πράσο, για 2-3 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά, μαρινάροντας με τη σάλτσα του λαδολέμονου με το μέλι.

Καρυκεύουμε, αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν και σερβίρουμε.

 

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Μια πραγματικά πατροπαράδοτη συνταγή που συνάμα αποτελεί και ένα πληρέστατο πιάτο, με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ιδανικούς υδατάνθρακες, «καλά» λιπαρά και μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για μια εύρυθμη λειτουργία. Τέτοιου είδους συνταγές αποτελούν σημείο αναφοράς για την Μεσογειακή Διατροφή. Αν λοιπόν θέλετε να γίνετε «πιστός» του ιδανικότερου τρόπου διατροφής, ο οποίος αντικατοπτρίζεται στη γνωστή πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής, πείτε ναι σε ανάλογους συνδυασμούς δημητριακών (όπως το καστανό ρύζι), οσπρίων και φυσικά φρέσκων χορταρικών!