Φακές Φαρσάλων Σούπα με λεμόνι και Κόλιανδρο

13 Μαρτίου 2015
Google+ Twitter Facebook

Υλικα:

  • ½ Kg φακές ψιλές ΦΑΡΣΑΛΩΝ
  • 120 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml λεμόνι
  • Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 60 g καρότο τριμμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Βράζουμε τις φακές με κρύο νερό για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ξαναβράζουμε με ζεστό νερό, προσθέτοντας το σκόρδο, τo κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και τα ¾ του ελαιόλαδου. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τις ξαφρίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσουν οι φακές και να χυλώσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον κόλιανδρο και το τριμμένο καρότο, τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Οι φακές αποτελούν το πρώτο όσπριο που εισάγεται στη διατροφή των μικρών παιδιών και συχνά γίνεται αποδεκτό από τους γευστικούς τους κάλυκες με ενθουσιασμό! Υιοθετήστε την επιλογή των οσπρίων, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα στο διαιτολόγιο του παιδιού σας και ναστε σίγουροι πως του προσφέρετε μια από τις πιο θρεπτικές και ισορροπημένες διατροφικές επιλογές! Μην ξεχνάτε δε πως το λίγο λεμόνι πάνω από τις φακές βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του σιδήρου που «κρύβεται» σε αυτό το νόστιμο όσπριο!