Άλειμμα ψωμιού με φασόλια

25 Ιανουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες :

    220
    ανά μερίδα

Υλικα:

  • 250 γρ. φασόλια μέτρια
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
  • 80 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φέτες ψωμιού

Τροπος Παρασκευης

Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε νερό.

Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσουν (όχι τελείως).

Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη φέτα, το λάδι και το χυμό του λεμονιού.Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα με λεία υφή. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες να παγώσει και να σφίξει.

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ºC για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το ψημένο ψωμί αλειμμένο με το μίγμα.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Μια από τις πιο έξυπνες επιλογές για γρήγορο και ιδιαίτερα θρεπτικό σνακ. Η πρωτεΐνη των φασολιών έρχεται και συναντά την πρωτεΐνη του ψωμιού με αποτέλεσμα να παίρνουμε μια πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, προσθέτοντας παράλληλα και μια καταπληκτική γεύση στο ημερήσιο διαιτολόγιο μας. Κατάλληλο για όσους πιστεύουν πως δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα ανθυγιεινά σνακ.