Αρνάκι με κόκκινο κρασί και άνιθο

20 Φεβρουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες:

    420
    ανά μερίδα

Υλικα:

  • 1 κιλό αρνάκι (μπούτι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το συνοδευτικο:

  • ½ κιλό ρύζι Bella
  • αλάτι, πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά, γυρίζοντας το απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί , αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βάζουμε το κρέας στο ταψί του φούρνου και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ρίχνουμε το μισό ψιλοκομμένο άνηθο. Ψήνουμε το κρέας σε μέτριο φούρνο στους 190 ºC για 1 ½ ώρα περίπου.

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρουμε μαζί με το κρέας την ημέρα του Πάσχα.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Σκόρδο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί και άνηθος, έρχονται να εμπλουτίσουν αυτό το γευστικό πιάτο με αντιοξειδωτικά στοιχεία. Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν συστατικά των τροφών (κατά βάση των φυτικών) που ενδυναμώνουν την άμυνα μας απέναντι σε αυτό που ονομάζουμε οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό με την υπερέκθεση στον καπνό του τσιγάρου, στις ακτινοβολίες, σε διάφορους περιβαλλοντικούς ρύπους και γενικότερα από τον ακατάλληλο τρόπο ζωής που βιώνουμε σήμερα.