Φασολάδα

19 Φεβρουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες:

    271
    ανά μερίδα

Υλικα:

  • ½ κιλό φασόλια μέτρια Φλωρίνης
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 καρότα
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο σέλινο
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά μπαχάρι σε κόκκους
  • 100 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε καθαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό, μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν, όπως και τα αρωματικά.

Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο και το χυμό ντομάτας.Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Η φασολάδα αποτελεί πατροπαράδοτο ελληνικό φαγητό με ιδιαίτερη θρεπτική αξία. “Μεγάλωσε” γενιές και γενιές χαρίζοντας θρεπτικά συστατικά που εκτείνονται από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, έως τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σημαντικά μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά συστατικά. Μην ξεχνάτε να εντάσσετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στο διαιτολόγιό σας τα όσπρια.