Φλογέρες με τηγανητό ρύζι

20 Φεβρουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες:

    280
    ανά κομμάτι

Υλικα:

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. ρύζι ΦΙΝΟ
  • 8 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 80 γρ. βρασμένος αρακάς
  • 4 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 100 γρ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένο κασέρι
  • Αλάτι

Τροπος Παρασκευης

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το στραγγίζουμε.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη (του κρεμμυδιού) και βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά σε αλατόνερο. Τον στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το καρότο. Προσθέτουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν τα υλικά να μαλακώνουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά και το μαϊντανό. Στο τέλος ρίχνουμε το ζαμπόν και το κασέρι. Ανακατεύουμε καλά όλο το μίγμα μαζί με το ρύζι.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες. Αλείφουμε κάθε μια λωρίδα με το πινέλο με λίγο λάδι και βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Διπλώνουμε τις λωρίδες σε ρολάκια, κλείνοντας πρώτα τα πλαϊνά κάθε λωρίδας.

Τοποθετούμε τις φλογέρες στο ταψί τη μια δίπλα στην άλλη. Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 ºC για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται ζεστές σαν σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και ταιριάζουν πολύ με τη γεύση του γιαουρτιού.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Όταν μαγειρεύετε σπίτι έχετε πάντα τον πλήρη έλεγχο των πρώτων υλών που χρησιμοποιείτε και αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα για μια πιο σωστή και ποιοτική διατροφή. Ακόμα και μια τηγανητή μαγειρική παρασκευή, αποτελεί επιτρεπόμενη «ατασθαλία» όταν φτιάχνεται σπίτι αφού γνωρίζουμε την ποιότητα του λαδιού στο οποίο τηγανίζουμε και που πάντα προτείνεται να είναι ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι το πιο «ανθεκτικό» έλαιο από όλα τα άλλα που συναντάμε στη χώρα μας, όταν μαγειρεύουμε σε υψηλές θερμοκρασίες.