Γαλοπούλα με μέλι, μουστάρδα και ρύζι

25 Ιανουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες :

    280
    ανά μερίδα

Υλικα:

  • 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
  • 200 γρ. BELLA
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά φρέσκια μαντζουράνα
  • 2 καρότα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Πλένουμε το φιλέτο της γαλοπούλας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να μην έχει καθόλου νερά. 
Ανακατεύουμε τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, τη μουστάρδα και το μέλι.
Πασπαλίζουμε το φιλέτο με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Αλείφουμε το φιλέτο με το μίγμα που ετοιμάσαμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. 
Προσθέτουμε το κρασί και τα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 200ºC για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά ακόμα. 
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με το ρύζι και τη σάλτσα.

Τρόπος Σερβιρίσματος: Σερβίρεται ζεστό σαν κυρίως πιάτο.

Συμβουλές: Μπορούμε να βάλουμε το ρύζι στο ταψί, να προσθέσουμε ζεστό νερό (όσο χρειάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και να το ψήσουμε στο φούρνο.

Ποτό: Συνοδεύεται με κόκκινο ή ροζέ κρασί.