Γεμιστά Λαχανικά με Ρύζι και Μυρωδικά (Νηστίσιμο)

12 Μαρτίου 2015
Google+ Twitter Facebook

Υλικα:

  • 4 τμχ τομάτες μέτριες
  • 4 τμχ πιπεριές μέτριες
  • 4 τμχ κολοκυθάκια μέτρια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 200 g ρύζι ΦΑΝΣΥ
  • 60 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml χυμό τομάτας
  • Μαϊντανό – δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη για τις τομάτες

Τροπος Παρασκευης

Ανοίγουμε, αδειάζουμε τις τομάτες και τα κολοκυθάκια, και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους.

Ανοίγουμε τις πιπεριές και βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί αλατοπιερώνοντας και βρέχοντάς τα με το μισό ελαιόλαδο. Στις τομάτες, ανάλογα την εποχή, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την ψίχα από τα κολοκυθάκια, και προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι ΦΑΝΣΥ.

Μουλιάζουμε με λίγο νερό και τον μισό χυμό τομάτας και μισοβράζουμε.

Στο τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα ¾, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Μια αγαπημένη συνταγή που προτιμάται ιδιαίτερα στις νηστείες. Η νηστεία, αφορά ως όρος στην αποχή από συγκεκριμένες τροφές ή από τη τροφή γενικά, με σκοπό την σωματική, αλλά  και την πνευματική δοκιμασία του ατόμου. Προσδοκία πρέπει να είναι, η νηστεία να μην εξελιχθεί σε αυτοσκοπό, αλλά στο μέσο για την «κάθαρση» του σώματος και της ψυχής. Η λανθασμένη αντίληψη πολλών ότι η νηστεία είναι δίαιτα για απώλεια βάρους, τους οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας έντονα στερητικά σύνδρομα και αποδυναμώνοντας τελικά την θέληση τους για τήρηση ενός ιδιαίτερου διατροφικού πλάνου.