Χούμους με ρεβίθια

20 Φεβρουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες:

    480
    ανά μερίδα

Υλικα:

  • 200 γρ. ρεβίθια (αποφλοιωμένα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 80 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κουταλάκι κύμινο (τριμμένο)
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα σε καθαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 3 ποτήρια καθαρό νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν (όχι εντελώς).

Βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, το κύμινο, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ. Χτυπάμε το μίγμα, μέχρι να γίνει λείο σαν κρέμα.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Ο συνδυασμός ρεβιθιών και ταχινιού έρχεται να προσθέσει στη διατροφή μας μοναδικά οφέλη υγείας. Η μια τροφή συμπληρώνει την άλλη σε επίπεδο πρωτεΐνης, δίνοντας μας τελικά μια πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σαν να τρώγαμε δηλαδή κοτόπουλο ή κρέας. Παράλληλα, το χούμους είναι μια συνταγή πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και φυτικές ίνες. Όταν η γεύση συναντά τη σωστή θρέψη τότε σίγουρα στη μέση βρίσκεται το χούμους.