Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι & σταφίδες (Νηστίσιμο)

19 Φεβρουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες:

    380
    ανά κομμάτι

Υλικα:

  • 30 φρέσκα κολοκυθολούλουδα
  • 150 γρ. ρύζι Φάνσυ
  • 2 κουταλιές σταφίδες μαύρες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 φύλλα φρέσκος πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Αφαιρούμε από τα κολοκυθολούλουδα τον ύπερο με μυτερό μαχαιράκι ή με το χέρι, προσέχοντας να μην σκίσουμε την τρυφερή βάση του λουλουδιού.

Βάζουμε σε μπολ το ρύζι, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και τις σταφίδες. Τρίβουμε το κολοκυθάκι σε χοντρό τρίφτη και τον προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το μισό λάδι, αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά.

Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα ένα ένα, τα κλείνουμε στην επάνω πλευρά τους και τα τοποθετούμε σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Μια από τις πιο γευστικές συνταγές, άξιος εκπρόσωπος της μεσογειακής κουζίνας! Η μεσογειακή κουζίνα φημίζεται τόσο για την νοστιμιά της όσο και για τις συνταγές που εναρμονίζονται πλήρως με την μεσογειακή διατροφή. Πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία του “μην πετάτε τίποτα”, τα κολοκυθολούλουδα θα δώσουν μοναδική νοστιμιά στο πιάτο σας αλλά και αντιοξειδωτικά συστατικά σημαντικά για την βέλτιστη υγεία σας.