Πίτα με αρνάκι, ρύζι και τυρί φέτα

04 Νοεμβρίου 2014
Google+ Twitter Facebook

Υλικα:

  • ½ Kg ζύμη για πίτα
  • 600 g σπάλα αρνιού
  • Αρωματικά λαχανικά (καρότο, σέλερι, κρεμμύδι)
  • 200 g ρύζι ΝΥΧΑΚΙ ΦΙΝΟ
  • 80 g κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 g τυρί φέτα
  • 1 αβγό
  • Μάραθο ψιλοκομμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Βράζουμε το αρνί με τα αρωματικά λαχανικά για 1 ώρα περίπου, σουρώνουμε τον ζωμό και ξεψαχνίζουμε το κρέας κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο αρνί και προσθέτουμε το ρύζι ΝΥΧΑΚΙ ΦΙΝΟ.

Συμπληρώνουμε με 800 ml ζωμού και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.

Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το αβγό, τη φέτα και τον μάραθο, προσθέτοντας καρυκεύματα, αν χρειάζεται.

Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί το φύλλο, βάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τη ζύμη.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Μια από τις μαγειρικές «κουλτούρες» πολλών περιοχών της χώρας μας είναι σίγουρα οι πίτες! Οι πίτες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή ώστε να μεταφέρουμε ένα πλήρες και σπιτικό γεύμα στο γραφείο ή στη δουλειά μας! Δυο κομμάτια πίτα και εξαφανίσαμε την μεσημεριανή πείνα μέσα από ένα θρεπτικό και γευστικό μίνι γεύμα!

Παράλληλα, οι γευστικές πίτες αποτελούν και μια πρώτης τάξης συνήθεια για να εισάγουμε στη διατροφή μας τα πολύτιμα λαχανικά και μυρωδικά!