Ρυζόγαλο με ροδόνερο

20 Φεβρουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες:

    150
    ανά μερίδα

Υλικα:

  • 80 γρ. ρύζι Λαΐς (καρολίνα)
  • 250 ml νερό
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 900 ml φρέσκο γάλα
  • 60 ml ροδόνερο
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1 δόση άρωμα βανίλιας
  • 100 γρ. ζάχαρη

Τροπος Παρασκευης

Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Διαλύουμε μέσα σε ένα φλιτζάνι από το κρύο γάλα το κορν φλάουρ και το άρωμα της βανίλιας. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το ρυζόγαλο για 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει εντελώς, σκεπάζουμε τα ρυζόγαλα με μεμβράνη τροφίμων και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα σαν επιδόρπιο ή γλυκό κεράσματος.

Συμβουλες απο τον Διατροφολόγο Κωνσταντινο Ξενο:

Το ρυζόγαλο αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση γλυκίσματος για τους μικρούς μας φίλους!! Αν και τα γλυκίσματα θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και σύνεση σε μια παιδική (και όχι μόνο…) διατροφή, σε καμία περίπτωση και σύμφωνα με την έννοια της ισορροπημένης διατροφής δεν θα πρέπει να λείπουν…Η επιλογή λοιπόν ενός γλυκίσματος με βάση το γάλα και το ρύζι, έρχεται εκτός από γεύση να προσδώσει στον οργανισμό και εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη, ασβέστιο και πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά.