Ρυζόγαλο με σοκολάτα και σαντιγί κανέλας

04 Νοεμβρίου 2014
Google+ Twitter Facebook

Υλικα:

  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 120 ml γάλα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 25 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 τμχ κρόκους αβγών
  • 140 g κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Για το ρυζόγαλο
  • 600 ml γάλα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 δόση βανίλια
  • 50 g ρύζι ΣΟΥΠΕ
  • 20 g κορν φλάουρ
  • 120 g σαντιγί
  • Κανέλα σε σκόνη

Τροπος Παρασκευης

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, την κρέμα, το γάλα και τη μισή ποσότητα ζάχαρης.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα.

Το ξαναβράζουμε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κρυώσει (περίπου 50°C) προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Για το ρυζόγαλο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το ρύζι ΣΟΥΠΕ και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, διαλυμένο με λίγο γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε ποτήρι, με τη σοκολάτα κάτω, το ρυζόγαλο και τέλος, τη σαντιγί με άρωμα κανέλας.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα στη διατροφή μας είναι η ποιότητα των πρώτων υλών του φαγητού ή του επιδορπίου που τρώμε. Για παράδειγμα επιλέγοντας να μαγειρέψουμε και όχι να πάρουμε από έξω ένα επιδόρπιο, επιλέγουμε να προσφέρουμε γεύση αλλά και ποιότητα σε εμάς και την οικογένεια μας. Το φρέσκο γάλα, τα φρέσκα αβγά και γενικώς όλες οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε σπίτι, ότι και αν παρασκευάζουμε, είναι σίγουρα ποιοτικότερα από τα αντίστοιχα που θα βρούμε στα περισσότερα έτοιμα φαγητά και επιδόρπια. Παράλληλα με την μαγειρική, όπως υποστηρίζουν και ανάλογες μελέτες, προσφέρουμε μια πρώτης τάξης «ψυχοθεραπεία» στον εαυτό μας!