Ταμπουλέ με ρύζι

20 Φεβρουαρίου 2013
Google+ Twitter Facebook

    Διατροφικη αξια

  • Θερμίδες:

    296
    ανά μερίδα

Υλικα:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι BELLA
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 ματσάκια φρέσκος μαϊντανός
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι φρέσκια αντράκλα ψιλοκομμένη
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μία πρέζα κανέλα
  • Λίγα μαρουλόφυλλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Το στραγγίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια το απλώνουμε επάνω σε καθαρή πετσέτα και το πιέζουμε, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα του νερού.

Το βάζουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, την αντράκλα και τις σταφίδες.

Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το πιπέρι και το αλάτι.

Περιχύνουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Δοκιμάζουμε τη γεύση η οποία πρέπει να είναι αρκετά λεμονάτη.

Συμβουλες απο τον Διατροφολογο Κωνσταντινο Ξενο:

Συχνά  ταυτίζουμε τα ω-3 λιπαρά με τα ιχθυέλαια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν άλλες πηγές αυτών των πολύτιμων λιπαρών πλην των ψαριών. Τα ω-3 όμως λιπαρά «κρύβονται» και μέσα στο φυτικό βασίλειο (με άλλη μορφή από ότι στα ψάρια). Εξαιρετικές πηγές ω-3 λιπαρών αποτελούν ο λιναρόσπορος αλλά και ένα λαχανικό – χόρτο που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή η αντράκλα ή αλλιώς γλιστρίδα! Δοκιμάστε λοιπόν σε διάφορες μαγειρικές παρασκευές τον πλούτο των χόρτων της ελληνικής φύσης και απομυζήστε οφέλη για την υγεία σας.