Λαΐς

ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

Brown

ΡΥΖΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

Φυσικά
Χαρακτηριστικά

Στα Δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα, Αξιού, Στρυμόνα και Σπερχειού, βρίσκουμε το μεγαλύτερο μέρος των Ελληνικών ορυζώνων.

Το μεσογειακό ελληνικό κλίμα με το υποτροπικό μικροκλίμα της περιοχής, η ύπαρξη άφθονων υδάτων (επιφανειακών και υπόγειων), σε συνδυασμό με τα γόνιμα εδάφη από τις προσχώσεις των ποταμών, δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ρυζιού στις περιοχές αυτές.  Το ρύζι αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης των αγροτικών αυτών περιοχών και έδωσε κίνητρα στους παραγωγούς να μείνουν στο τόπο τους και να καλλιεργήσουν την γη, συνεισφέροντας σημαντικά στις τοπικές κοινωνίες.

 

Οι ντόπιοι καλλιεργητές, με μεράκι και ακολουθώντας τις αρχές της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, που προστατεύουν το περιβάλλον και τον άνθρωπο, πρωτοστατούν με τεχνικές καλλιέργειας που εφαρμόζονται στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες.

Η Agrino επιλέγει την παραδοσιακή, μοναδική στο είδος της, ποικιλία ρυζιού τύπου Καρολίνα, που χαρακτηρίζεται από πλατιούς κόκκους και ιδιαίτερη υφή, που δίνουν πάντα κρεμώδες αποτέλεσμα για τέλειο ριζότο αλλά και gourmet πιάτα.

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑΝΓΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΔΟΜΒΡΟΝΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΖΟΓΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΡΙΤΟΜΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΥΒΕΡΤΣΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΑΔΕΝΔΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΠΙΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΠΑΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΜΑΡΙΚΑ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΠΑΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΠΑΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΙΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΔΕΝΔΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΣΣΑΡΟΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΔΕΝΔΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΖΙΜΤΣΙΑΚΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΣΙΓΚΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ ΣΕΡΡΩΝ ΦΕΡΜΑΝΤΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΧΑΝΤΖΙΑΝ ΒΑΛΙΑ