ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

30' TIME
2 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

  • 4 φιλέτα τσιπούρας
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια καστανό ρύζι parboiled Agrino 10’
  • 600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 αγγούρι
  • 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές μέλι ανθέων 
  • 1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει προσθέτετε το καστανό ρύζι parboiled.
Όση ώρα βράζει το καστανό ρύζι σε ένα μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα dressing.
Με ένα μαντολίνο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε λεπτές φέτες το καρότο, το κολοκύθι και το αγγούρι, τα τοποθετείτε στο μπολ με το dressing και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια την τομάτα, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτετε και αυτά μέσα στο μπολ μαζί με μέλι ανθέων.
Σουρώνετε το καστανό ρύζι, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, το προσθέτετε στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλέτα τσιπούρας, τοποθετώντας τα πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γυρνάτε τα φιλέτα τσιπούρας, συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλο 1 λεπτό και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την μεσογειακή σαλάτα με το καστανό ρύζι, από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Image