espa-banner

ΑΡΝΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

120' TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

  • 800 γραμμάρια αρνί κομμένο σε μπουκιές
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 300 γραμμάρια baby σπανάκι
  • 300 γραμμάρια ρεβίθια του κόσμου Agrino
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό τοποθετείτε τα ρεβίθια από βραδύς να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το αρνί καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα κομμάτια του αρνιού θωρακιστούν, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε πάλι το αρνί, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τα ρεβίθια μαζί με το ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το αρνί με τα ρεβίθια να σιγοβράσει για 1-1½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει το αρνί και να βράσουν τα ρεβίθια.
Όταν το λεμονάτο μοσχάρι είναι έτοιμο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, το μοσχοκάρυδο και το baby σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το αρνί με τα ρεβίθια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

RELATED RECIPES