ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

60' TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

​​​​​​Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος ψησίματος: 35’-40’

  • 200 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
  • 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
  • 3 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 6 baby πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Κόβουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου στα 4 και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 2’ όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και τις baby πατάτες, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με το ζωμό. Βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σούπα για 35-40’. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 18-20’ πριν το τέλος του μαγειρέματος ώστε να χυλώσει η σούπα και να ετοιμαστεί το κοτόπουλο. Έπειτα χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με σύρμα. Όταν τα ασπράδια αρχίζουν να δένουν τότε με μια κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό μέσα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα ασπράδια. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο τη σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Θεραπευτική και νόστιμη. Η κοτόσουπα θεωρείται από παλιά, ιδανική για τα κρυολογήματα. Περιέχει σημαντικές ποσότητες μετάλλων και πρωτεϊνών και επιταχύνει τους ρυθμούς ανάρρωσης του οργανισμού μας. Επιπλέον, το καστανό ρύζι αποτελεί άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

RELATED RECIPES