espa-banner

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΕΛΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΟΥΝΕΤΑ

40΄ TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 25’

  • 500 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
  • 4 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
  • 100 g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 60 g αρακάς
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • Λίγο σαφράν (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες 1 εκατοστού. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με αλατοπίπερο και τις δυο πάπρικες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’. Μετά προσθέτουμε την τομάτα, το δαφνόφυλλο και 300 ml ζωμού και σιγοβράζουμε για 10’. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα και στη σάλτσα αυτή συμπληρώνουμε ζωμό, ώστε να έχουμε συνολικά 1 λίτρο κόκκινου ζωμού. Μεταφέρουμε το ζωμό σε μια πλατιά κατσαρόλα που μπορεί να μπει σε φούρνο, προσθέτοντας μέσα τον αρακά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το σαφράν, το καστανό ρύζι Agrino και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 9-10’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα. Όταν η παέλια είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε για 5’ να ξεκουραστεί και μετά σερβίρουμε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

Το καστανό ρύζι αποτελεί ένα θαυμάσιο δημητριακό, χωρίς γλουτένη, χωρίς αλάτι, με πολλές εδώδιμες ίνες και πλούσιο σε υδατάνθρακες. Συν τοις άλλοις, είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

RELATED RECIPES