ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΟΥΝΕΤΑ

30' TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 20’

  • 300 g καστανό ρύζι Agrino Basmati
  • 300 g στήθος κοτόπουλου κομμένο
  • σε φέτες ή 150 g ζαμπόν
  • 100 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 80 g φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 50 g βρασμένος αρακάς
  • 4 αυγά
  • 600 ml ζωμό κοτόπουλου + λίγο ζωμόγια το τέλος
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml soya sauce
  • Λίγο σησαμέλαιο
  • Σουσάμι καβουρντισμένο

METHOD OF PREPARATION:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου με το καστανό ρύζι Agrino Basmati για 20’. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ταψί, ανακατεύοντας συνέχεια για να κρυώσει γρήγορα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τον αρακά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 5’. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 2-3’. Προσθέτουμε το βρασμένο καστανό ρύζι Agrino Basmati, τη soya sauce και ζωμό κοτόπουλου τόσο ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 2-3’. Στο τέλος, αρωματίζουμε με σησαμέλαιο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

Το καστανό ρύζι έχει μηδαμινή περιεκτικότητα σε νάτριο και λιπαρά. Συνδυάζεται ιδανικά με το κοτόπουλο, καθώς είναι δύο από τις καλύτερες πηγές του συμπλέγματος βιταμινών Β, με σπουδαίο ρόλο στην υγεία του νευρικού μας συστήματος και στις διεργασίες του μεταβολισμου.