ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ TERIYAKI SAUCE ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ BASMATI ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

60' TIME
2 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 30’

  • 300 g καστανό ρύζι Agrino Basmati
  • 350 g μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος
  • 120 g μπαμπού
  • 120 g baby corn
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 120 ml teriyaki sauce
  • 4 κ.σ. soya sauce
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο

METHOD OF PREPARATION:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και βράζουμε το καστανό ρύζι Agrino Basmati για 20’. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Κόβουμε την κόντρα γάλακτος σε πολύ μικρές μπουκιές. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ψιλοκομμένο μοσχάρι και προσθέτουμε την teriyaki sauce και την soya sauce και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 15’. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σοτάρουμε για 1’ τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2’ ακόμα προσθέτοντας το μπαμπού και το baby corn. Αφαιρούμε όλα τα υλικά από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχάρι να σοταριστεί για άλλα 2-3’ και βάζουμε και τη μαρινάδα από το μοσχάρι. Προσθέτουμε πάλι όλα τα λαχανικά από το μπολ στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4’ να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το καστανό ρύζι Agrino Basmati και από πάνω το μοσχάρι με την teriyaki sauce.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η soya sauce αποτελεί καλή πηγή νιασίνης, μαγγανίου, φωσφόρου και σιδήρου, βιταμινών Β2 και Β6, μαγνησίου και χαλκού. Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία του καστανού ρυζιού μας προσφέρουν ένα εύγευστο και θρεπτικό πιάτο.