ΚΑΣΤΑΝΟ BASMATI ΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

40΄ TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 20’

  • 500 g καστανό ρύζι Agrino Basmati
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 g αρακά βρασμένος
  • 100 g φασολάκια βρασμένα
  • 100 g καλαμπόκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φέτες ανανά κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 120 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml soya sauce
  • 3 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino Basmati και το αφήνουμε να βράσει για 20’. Όταν το καστανό ρύζι Agrino Basmati είναι έτοιμο το σουρώνουμε καλά και το κρυώνουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3’, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον αρακά, τα φασολάκια, το καλαμπόκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3’. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino Basmati και τον ανανά, σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και περιχύνουμε με την soya sauce. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με το καβουρδισμένο σουσάμι.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Οι φυτικής προελεύσεως τροφές, παρόλο που έχουν πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας, όταν συνδυαστούν κατάλληλα μεταξύ τους μας δίνουν πρωτεΐνες εφάμιλλες του κρέατος. Ένας τέτοιος εξαιρετικός συνδυασμός είναι το καστανό ρύζι με τον αρακά και το καλαμπόκι.