espa-banner

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

60' TIME
6 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

·    500 γρ. Άγριο ρύζι και parboiled
·    600 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
·    1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
·    1/3 φλ ελαιόλαδο
·    1 φλ. αρακάς
·    1 φλ. φασολάκια
·    1 φλ. καλαμπόκι
·    1 μέτριο καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
·    1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
·    1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
·    αλάτι, κατά βούληση
·    πιπέρι, κατά βούληση
·    750ml ζωμό λαχανικών
·    3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
 

METHOD OF PREPARATION:

Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε.
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά.
Όταν πιει τα υγρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και όταν στεγνώσει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο.
Προσθέτουμε τον αρακά, τα φασολάκια, το καλαμπόκι, το καρότο, τις πιπεριές και όσο νερό χρειάζεται για να τα σκεπάσει.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει ο αρακάς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 750 ml ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το άγριο ρύζι και parboiled. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το σκεπάζουμε με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
Περιμένουμε  5-10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.
 

RELATED RECIPES