ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ

20' TIME
3 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

·    1 κ.σ. ελαιόλαδο
·    ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
·    3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
·    3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
·    1 μέτριο πράσο,  ψιλοκομμένο
·    150 γρ. ρύζι Φίνο (νυχάκι)
·    750 ml. ζωμό λαχανικών
·    ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
·    3 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
·    2 κ.σ. κουκουνάρι
·    αλάτι, κατά βούληση
·    πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

METHOD OF PREPARATION:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλο το ζωμό και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αν το ρύζι δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και έχει απορροφηθεί όλο το νερό, προσθέτουμε το μαϊντανό και το κουκουνάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.