espa-banner

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

90' TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

·    50 ml ελαιόλαδο
·    2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
·    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
·    500 γρ. ρεβίθια χονδρά, μουλιασμένα από το προηγούμενο      βράδυ
·    20 ml ξηρό λευκό κρασί
·    300 γρ. ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
·    1 κλωναράκι δενδρολίβανο
·    αλάτι, κατά βούληση
·    πιπέρι,φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
·    500 γρ. μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο

METHOD OF PREPARATION:

Σε μία  κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Μεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

RELATED RECIPES