ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

120' TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

1 κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο σε μικρές μερίδες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο 
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
3 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
500 γραμμάρια ρύζι Φίνο Agrino
1500 ml ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Όταν το κρέας είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ξαναβάζουμε το ίδιο τηγάνι πάλι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο  για 2-3 λεπτά, να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ τομάτας μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε πάλι το μοσχάρι μαζί με τις τριμμένες τομάτες, την τομάτα κονκασέ, 500 ml από τον ζωμό κοτόπουλο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Τοποθετούμε το μοσχάρι μαζί με την σάλτσα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το ρύζι Φίνο και τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλο σε θερμοκρασία βρασμού, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C , πάνω κάτω αντιστάσεις, για άλλα 40 λεπτά.
Όταν το γιουβέτσι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.