espa-banner

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ DRESSING ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

40΄ TIME
2 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

300 γραμμάρια φακές ψιλές Ελληνικές Agrino 
1 φινόκιο
20 τοματίνια
2 ραπανάκια
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
Για το dressing:
100 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό λεμόνι
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι 
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

METHOD OF PREPARATION:

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις φακές για 35-40 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν οι φακές, με ένα μαντολίνο κόβουμε το κολοκυθάκι, το καρότο και το φινόκιο σε λεπτές ροδέλες, 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
Τοποθετούμε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Όταν το dressing είναι έτοιμο προσθέτουμε μέσα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά..
Περιχύνουμε με το dressing, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε σε βαθιά ατομικά πιάτα με την χοντροσπασμένη φέτα και τις φέτες ραπανάκι από πάνω.
 

Image