espa-banner

ΣΑΛΑΤΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ DRESSING ΜΕ ΞΥΔΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

2 σακουλάκια ρύζι Agrino μακρύκοκκο 10’ 
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 αγγούρι
2 ραπανάκια
20 τοματίνια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Βράζουμε 2 σακουλάκια ρύζι μακρύκοκκο για 10’ σε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών. 
Βγάζουμε τα σακουλάκια από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν, τα ανοίγουμε σκίζοντας την ειδική εγκοπή και βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ.    
Με μαντολίνο κόβουμε σε λεπτές φέτες το καρότο, το κολοκύθι, το αγγούρι και τα ραπανάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το ρύζι.
Κόβουμε σε κυβάκια την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Περιχύνουμε την σαλάτα με το dressing, ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά και σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.