ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ
MATERIALS:
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 στήθη κοτόπουλο, σε κύβους
• 1 κρεμμύδι, σε κύβους
• 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 100 γρ. πικάντικο χοιρινό λουκάνικο, σε φέτες
• 250 γρ. ρύζι Agrino Basmati
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 350 ml ζωμός κότας
• Αλάτι & πιπέρι
• κύμινο
• μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
METHOD OF PREPARATION:
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το λουκάνικο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το ρύζι προσθέτοντας την ντομάτα και το ζωμό κότας.
Καλύπτουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.