ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ & ΣΤΑΦΙΔΕΣ

90' TIME
380 KCAL/PORTION
3 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

• 30 φρέσκα κολοκυθολούλουδα
• 150 γρ. ρύζι Φάνσυ
• 2 κουταλιές σταφίδες μαύρες
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 4 φύλλα φρέσκος πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος
• 1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
• 1 μικρό κολοκυθάκι
• 150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Αφαιρούμε από τα κολοκυθολούλουδα τον ύπερο με μυτερό μαχαιράκι ή με το χέρι, προσέχοντας να μην σκίσουμε την τρυφερή βάση του λουλουδιού.
Βάζουμε σε μπολ το ρύζι, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και τις σταφίδες. Τρίβουμε το κολοκυθάκι σε χοντρό τρίφτη και τον προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το μισό λάδι, αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα ένα ένα, τα κλείνουμε στην επάνω πλευρά τους και τα τοποθετούμε σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ώσπου να μαλακώσουν.