ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΡΥΖΙ

40΄ TIME
296 KCAL/PORTION
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

• 1 φλιτζάνι ρύζι BELLA
• 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
• 2 ματσάκια φρέσκος μαϊντανός
• 4-5 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι φρέσκια αντράκλα ψιλοκομμένη
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 80 γρ. σταφίδες μαύρες
• 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
• 10 κουταλιές ελαιόλαδο
• Μία πρέζα κανέλα
• Λίγα μαρουλόφυλλα
• Αλάτι, πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Το στραγγίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια το απλώνουμε επάνω σε καθαρή πετσέτα και το πιέζουμε, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα του νερού.
Το βάζουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, την αντράκλα και τις σταφίδες.
Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το πιπέρι και το αλάτι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ M.SC.

Συχνά  ταυτίζουμε τα ω-3 λιπαρά με τα ιχθυέλαια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν άλλες πηγές αυτών των πολύτιμων λιπαρών πλην των ψαριών. Τα ω-3 όμως λιπαρά «κρύβονται» και μέσα στο φυτικό βασίλειο (με άλλη μορφή από ότι στα ψάρια). Εξαιρετικές πηγές ω-3 λιπαρών αποτελούν ο λιναρόσπορος αλλά και ένα λαχανικό – χόρτο που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή η αντράκλα ή αλλιώς γλιστρίδα! Δοκιμάστε λοιπόν σε διάφορες μαγειρικές παρασκευές τον πλούτο των χόρτων της ελληνικής φύσης και απομυζήστε οφέλη για την υγεία σας.