ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΘΡΟΥΜΠΙ

20' TIME
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

• 320 g φακές ψιλές
• 120 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 100 g τομάτες ψιλοκομμένες
• 10 g τομάτα πελτέ
• 1 τμχ φύλλα δάφνης
• 180 g ρύζι Agrino Exotic WILD RICE
• 100 ml ελαιόλαδο
• Λίγο κύμινο
• Λίγο θρούμπι ή ρίγανη ψιλοκομμένη
• 1 τμχ λεμόνι (τον χυμό)
• Αλάτι – πιπέρι

METHOD OF PREPARATION:

Βράζουμε τις φακές με κρύο νερό για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε να ξαναβράσουν με ζεστό νερό, προσθέτοντας το σκόρδο, τα μισά κρεμμύδια, τις τομάτες, το φύλλο δάφνης και το μισό ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τις ξαφρίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μισομαγειρευτούν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το ρύζι και ρίχνουμε τις μισομαγειρεμένες φακές με τον ζωμό τους, αφήνοντας να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι και να εξατμισθούν τα υγρά.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το κύμινο και το θρούμπι και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Τοποθετούμε το φαγητό σε μια σαλατιέρα, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ M.SC.

Το θρούμπι, η ρίγανη, η δάφνη, το σκόρδο και το κύμινο δεν προσθέτουν μόνο γεύση σε αυτή τη σαλάτα φακής και αγριορυζιού αλλά και πολύτιμα φυτοχημικά αντιοξειδωτικά συστατικά! Τα αντιοξειδωτικά αυτά ενισχύουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού μας και εξουδετερώνουν βλαπτικά στοιχεία από τα οποία ο οργανισμός μας «βάλλεται». Μάλιστα αυτά τα ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά συνήθως γίνονται καλύτερα απορροφήσιμα για τον οργανισμό μας όταν καταναλώνονται παρέα με το μοναδικό, επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ελαιόλαδο!