espa-banner

ΛΕΥΚΗ & ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

2 φιλέτα σολομού
1 συσκευασία Agrino Quick Deli White & Red 
1 μπρόκολο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα φιλέτα σολομού συνολικά για 6-7 λεπτά, και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Πιέζουμε ελαφρά την συσκευασία Λευκή & Κόκκινη κινόα με τα δάχτυλα μας, σε όλη της την επιφάνεια, την ανοίγουμε και την αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο έχουμε ζεστάνει 1 κουταλιά ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε για 2’ μέχρι να ζεσταθεί.
Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού μαζί την κινόα και το μπρόκολο περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
 

Image

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ