espa-banner

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ BASMATI ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία Agrino Quick Deli Steamed Basmati 
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές σησαμέλαιο
5 κουταλιές σόγια σος 
200 γραμμάρια καλαμπόκι
200 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι ginger ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 φέτες ανανά κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φιλέτα ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.
Σοτάρουμε το καλαμπόκι μαζί με την κόκκινη πιπεριά, το ginger, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ανανά.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτο.
Πιέζουμε την συσκευασία steamed basmati ελαφρά, με τα δάχτυλα μας, σε όλη της την επιφάνεια, την ανοίγουμε, προσθέτουμε το basmati στο wok, σβήνουμε με την σόγια σος και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αν θέλουμε να το συνοδεύσουμε με ψαρονέφρι: 
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζουμε τα φιλέτα ψαρονέφρι καλά από όλες τις πλευρές πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε τα φιλέτα ψαρονέφρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 16-18 λεπτά.
 

Image

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ