espa-banner

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία Agrino Quick Deli Mexican Rice 
4 τορτίγιες μεγάλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
4 κ.σ. λευκό κρασί
Για την σως αβοκάντο:
2 αβοκάντο
Χυμό από 1 λάιμ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόλιανδρο χοντροκομμένο
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, τις αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό ακόμα και τις αποσύρουμε από την φωτιά. 
Σως αβοκάντο: κόβουμε τα αβοκάντο σε μικρά κομμάτια, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 

Πιέζουμε την συσκευασία Mexican rice ελαφρά, με τα δάχτυλα σας, σε όλη της την επιφάνεια, την τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ελαφρώς ανοιγμένη, για 2 λεπτά στα 750W να ζεσταθεί. 

Συναρμολόγηση: Σε κάθε τορτίγια απλώνουμε ισόποσα τα υλικά με την εξής σειρά: σως αβοκάντο, Μεξικάνικο ρύζι, σοταρισμένες πιπεριές. 
Τυλίγουμε την τορτίγια και την κόβουμε στη μέση πριν τη σερβίρουμε. 
 

Image

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ