espa-banner

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ, ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΑ ΚΑΙ DRESSING ΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

10' ΧΡΟΝΟΣ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γραμμάρια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
  • 20 τοματίνια
  • 60 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλες
  • 1 κουταλιά κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  • 4 επτάσπορες ρυζογκοφρέτες Agrino
     

Για το dressing μήλου:

  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια λευκή κρέμα βαλσαμικού
  • ½ πράσινο μήλο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing. Κόβουμε τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ την πράσινη ανάμεικτή σαλάτα, τα τοματίνια, τις ελιές Καλαμών και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το dressing πράσινο μήλο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε βαθιά ατομικά πιάτα την σαλάτα με μικρές κουταλιές κατίκι Δομοκού από πάνω και τις επτάσπορες ρυζογκοφρέτες Agrino σπασμένες σε μικρά κομμάτια.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ