ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

60' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

·    300 γρ. Φακές Ψιλές
·    ½ φλ. ελαιόλαδο
·    1 πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
·    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
·    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
·    5 ποτήρια νερό
·    2 καρότα, κομμένα σε καρέ
·    1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
·    1 φύλλο δάφνης
·    ½ ματσάκι μαϊντανό
 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λουκάνινο, τον πελτέ ντομάτας , το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα 5 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε τις φακές, τα καρότα, το σέλερι και το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά .
Μαγειρεύουμε για άλλα 30 περίπου λεπτά .
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ