ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ
ΥΛΙΚΑ:
· 300 γρ. Φακές Ψιλές
· ½ φλ. ελαιόλαδο
· 1 πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 5 ποτήρια νερό
· 2 καρότα, κομμένα σε καρέ
· 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
· 1 φύλλο δάφνης
· ½ ματσάκι μαϊντανό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λουκάνινο, τον πελτέ ντομάτας , το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα 5 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε τις φακές, τα καρότα, το σέλερι και το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά .
Μαγειρεύουμε για άλλα 30 περίπου λεπτά .
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.