espa-banner

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

90' ΧΡΟΝΟΣ
271 KCAL/ΜΕΡΙΔΑ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

•    ½ κιλό φασόλια μέτρια 
•    3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3-4 καρότα
•    2-3 κλωναράκια φρέσκο σέλινο
•    1 κουτί χυμός ντομάτας
•    2 φύλλα δάφνης
•    1 κουταλιά μπαχάρι σε κόκκους
•    100 ml παρθένο ελαιόλαδο
•    Αλάτι, πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε καθαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό, μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν, όπως και τα αρωματικά.
Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο και το χυμό ντομάτας.Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΟΣ

Η φασολάδα αποτελεί πατροπαράδοτο ελληνικό φαγητό με ιδιαίτερη θρεπτική αξία. “Μεγάλωσε” γενιές και γενιές χαρίζοντας θρεπτικά συστατικά που εκτείνονται από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, έως τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σημαντικά μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά συστατικά. Μην ξεχνάτε να εντάσσετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στο διαιτολόγιό σας τα όσπρια.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ