ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

90' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

500 γραμμάρια φασόλια μέτρια Agrino
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο 
2 καρότα     
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 τομάτες 
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
Για την κρέμα γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια και τέλος τις τομάτες σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το καρότο και την κόκκινη πιπεριά για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τον πελτέ τομάτας και το σέλινο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φασόλια μαζί με τον ζωμό λαχανικών και νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και λίγο πιο πάνω από αυτά.
Αφήνουμε την φασολάδα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζουν τα φασόλια, σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Όταν η φασολάδα είναι έτοιμη σερβίρουμε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με 1 κουταλιά γιαούρτι με φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
 

Image

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ