espa-banner

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

120' ΧΡΟΝΟΣ
4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

·    500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ
·    2 λεμόνια, φλούδα
·    250 ml ελαιόλαδο
·    2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
·    2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
·    2 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένα
·    200 ml χυμό λεμονιού
·    πιπέρι κόκκινο γλυκό, κατά βούληση
·    αλάτι, κατά βούληση

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φασόλια μαζί με τις φλούδες λεμονιού για 60 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αφαιρώντας τις φλούδες.
 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το δενδρολίβανο και τα φασόλια για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ζουμί που έχουμε κρατήσει και πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Αφού πάρουν μία βράση, μεταφέρουμε τα φασόλια στη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 220οC, ανακατεύοντας  και δοκιμάζοντας συχνά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ