ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

120' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές , κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 400 γρ.  ντομάτα κονκασέ ή 600 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
  • φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, κατά βούληση
  • φρέσκια ρίγανη, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι κόκκινο γλυκό, κατά βούληση

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό. Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια γίγαντες, χωρίς να τα αλατίσουμε, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα μαζί με τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Στραγγίζουμε τα φασόλια γίγαντες και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε στο σκεύος και το μείγμα του τηγανιού, προσθέτουμε θυμάρι, ρίγανη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ