espa-banner

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

120' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες Καστοριάς Agrino
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 350 γραμμάρια απάκι
  • 3 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 20 τοματίνια κομμένα στην μέση
  • 400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Βάζετε τους γίγαντες σε κρύο νερό για όλο το βράδυ έτσι ώστε να φουσκώσουν.
Σουρώνετε τους γίγαντες, τους τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με νερό και τους βράζετε για 45-50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμοι τους σουρώνετε και τους τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρές μπουκιές, χοντροκόβετε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβετε το σκόρδο και το απάκι σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες απάκι μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τοποθετείτε το απάκι στο ταψί με τους γίγαντες και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την σάλτσα τομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε την σάλτσα με τις πιπεριές στο ταψί με τους γίγαντες και το απάκι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε τους γίγαντες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, πάνω από τους γίγαντες και συνεχίζετε το ψήσιμο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ