ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ, ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

30' ΧΡΟΝΟΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια Agrino βρασμένα
  • 70 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 70 γραμμάρια μανούρι χοντροκομμένο
  • 70 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
  • 15 τοματίνια
  • 70 γραμμάρια ελιές ροδέλα
  • 4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές στην μέση και βγάζετε τα σπόρια και ψιλοκόβετε τα τοματίνια στα 4. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο. Σοτάρετε ελαφρώς τις πιπεριές για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όση ώρα σοτάρετε τις πιπεριές σε ένα μπολ τοποθετείτε τα υλικά για την γέμιση, τα μαυρομάτικα, το κασέρι, το μανούρι, την φέτα, τα ψιλοκομμένα τοματίνια, τις ελιές ροδέλα και το μισό ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε τις πιπεριές από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και μοιράζετε ισομερώς την γέμιση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 200ο C για 10-12 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ