espa-banner

ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

90' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Για τον πουρέ:
500 γραμμάρια φασόλια μέτρια Agrino
220 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Για τα μανιτάρια:
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
200 γραμμάρια πλευρώτους 
200 γραμμάρια κίτρινα πλευρώτους
200 γραμμάρια λεντιλούλα 
5 κουταλιές ελαιόλαδο 
½ κρεμμύδι 
½ σκελίδα σκόρδο 
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Για τον πουρέ:
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό για 8-10 ώρες. 
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο παραπάνω από το κανονικό. 
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μούλτι σε 3-4 δόσεις, μαζί με τις ανάλογες ποσότητες γάλακτος και βουτύρου και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
Τοποθετούμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο θυμάρι και δενδρολίβανο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Για τα μανιτάρια:
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. 
Σερβίρουμε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον πουρέ φασολιών με τα σοταρισμένα μανιτάρια από πάνω, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ