ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΣΙΦΝΕΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

120' ΧΡΟΝΟΣ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: από βραδύς μούλιασμα
Χρόνος βρασίματος: 5-6 ώρες

  • 1 κιλό ρεβίθια χονδρά Agrino
  • 1 κουτάλι σούπας μαγειρική σόδα
  • ¾ του κιλού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ¾ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Νερό
  • Χυμό λεμονιού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό.
Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν.
Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά.
Τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος (σκεπασταριά την λένε στην Σίφνο) ή σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο και τους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό το οποίο να καλύπτει τα ρεβίθια και 4-5 δάχτυλα πιο πάνω.
Καλύπτουμε το πήλινο σκεύος ή την κατσαρόλα με το καπάκι τους και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 5 με 6 ώρες.
Όταν η ρεβιθάδα είναι έτοιμη σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και περιχύνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ