espa-banner espa-banner

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΟΛΟΜΟΥ

30' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

800 γραμμάρια φρέσκο σολομό χωρίς το δέρμα

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη chili

80 γραμμάρια τζίντζερ

1 κολοκυθάκι

1 κίτρινη πιπεριά

Για το άγριο ρύζι:

500 γραμμάρια άγριο ρύζι Agrino

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

2 ραπανάκια κομμένα σε φέτες

100 γραμμάρια microgreens παντζαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε χοντρές φέτες, την κίτρινη πιπεριά σε μεγάλους κύβους και τον σολομό σε μεγάλες μπουκιές. Τοποθετείτε σε ένα multi την πιπεριά chili μαζί με το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, 50 ml νερό και αλάτι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τον σολομό και ανακατεύετε καλά. Περνάτε σε καλαμάκια τον σολομό μαζί με το κολοκυθάκι και την κίτρινη πιπεριά. Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το άγριο ρύζι για 18-20 λεπτά. Όταν το άγριο ρύζι είναι έτοιμο το σουρώνετε, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Όση ώρα βράζει το άγριο ρύζι, τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά ψήνετε τα καλαμάκια σολομού για 7-8 λεπτά, συνολικά, από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το άγριο ρύζι μαζί με τα καλαμάκια σολομού, τις φέτες ραπανάκι και τα microgreens παντζαριού.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ