ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΟΥΝΕΤΑ

30' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
2 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 15’

  • 200 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
  • 8 μέτρια καλαμάρια
  • 1 κ.σ. κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 κ.σ. πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 κ.σ. τριμμένο καρότο
  • 1 μέτρια ώριμη τομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • 80 g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθος
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμος
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο για 2-3’. Προσθέτουμε τα καρεδάκια τομάτας και σιγοβράζουμε για άλλα 5’. Μετά, προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino, το ζωμό λαχανικών, μπαχαρικά και αρωματικά και σιγοβράζουμε για 6’. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών, τα οποία προηγουμένως έχουμε καθαρίσει. Ενώνουμε και τα κεφάλια των καλαμαριών στα σώματά τους με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα γεμιστά καλαμάρια, συμπληρώνουμε με λίγο νερό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15’. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

Τα καλαμαράκια συνδυάζονται θαυμάσια με το καστανό ρύζι και αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών. Τα λιπαρά αυτά μειώνουν τα τριγλυκερίδια υπό προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα προσφέρουν αντιθρομβωτική και καρδιοπροστατευτική δράση.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ