ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’

  • 500 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
  • 180 g γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 180 g κασέρι τριμμένο
  • 100 g μετσοβόνε τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 g λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2’ και προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1’. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο κουταλιά-κουταλιά μέχρι το καστανό ρύζι να βράσει και να πάρει μία κρεμώδη υφή. Λίγο πριν το ριζότο είναι έτοιμο προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τη γραβιέρα Κρήτης, το κασέρι και το μετσοβόνε, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Το καστανό ρύζι αποτελεί ένα θαυμάσιο δημητριακό, χωρίς γλουτένη, χωρίς αλάτι, με πολλές εδώδιμες ίνες και πλούσιο σε υδατάνθρακες. Συν τοις άλλοις, είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, ενός αντιοξειδωτικού ιχνοστοιχείου που συμβάλλει και στην υγεία των χόνδρων, των οστών και των δοντιών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ