ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ, ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’
- 4 σακουλάκια καστανό ρύζι AgrinoBrown Family 10’ για σπυρωτό πιλάφι
- 400 g γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μυρώνι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 3 λεμόνια + 1 για το σερβίρισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέτουμε τα 4 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι Agrino 10’. Παράλληλα σε ένα μπολ τοποθετούμε το στραγγιστό γιαούρτι μαζί με τη γλυκιά πάπρικα, το μαϊντανό, το βασιλικό, το μυρώνι, το δυόσμο και το ξύσμα από τα 3 λεμόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε τα 3/4 της σάλτσας γιαουρτιού σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και όταν το καστανό ρύζι είναι έτοιμο αποσύρουμε τα σακουλάκια από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και σχίζοντας την ειδική εγκοπή κάθετα τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με 1 κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω στο ρύζι, λίγο ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Νόστιμο και ελαφρύ! Τα συστατικά του καστανού ρυζιού προάγουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6 βοηθούν στην καταπολέμηση του αισθήματος κόπωσης. Η προσθήκη γιαουρτιού στο καστανό ρύζι προσδίδει μια «δροσερή» γεύση, σε συνδυασμό με τα ευεργετικά συστατικά του γιαουρτιού.