ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΟΥΝΕΤΑ

60' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
2 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 20’ 
Χρόνος ψησίματος: 15’ στην κατσαρόλα και 20’ στον φούρνο

  • 150 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
  • 8 μεγάλα κολοκύθια ή στρογγυλά κολοκύθια
  • 200 g μοσχαρίσιο κιμά
  • 60 g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 g τριμμένο καρότο
  • 50 g φρέσκο φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 50 g φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Αδειάζουμε τα κολοκύθια και κρατάμε το εσωτερικό τους. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Καβουρντίζουμε καλά να γίνει σπυρωτός και προσθέτουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένο, το καρότο, το φινόκιο και σιγοβράζουμε για άλλα 5’. Προσθέτουμε το ζωμό, το καστανό ρύζι Agrino και βράζουμε για 6’. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ή το μάραθο. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών και τα γεμίζουμε με το μίγμα. Τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και είτε τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καπάκι να σιγοβράζουν για 15’, είτε τα βάζουμε σε ταψί (με λιγότερο ζωμό) και τα ψήνουμε για 20’ στους 180oC στον φούρνο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΟΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Άμυλο και πρωτεΐνη, συνδυάζονται; Αν τρεφόμαστε με γνώμονα το μέτρο στην κατανάλωση, δεν πρόκειται ποτέ να επιβαρυνθούμε από έναν τέτοιο συνδυασμό. Επιπρόσθετα το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ